Kerntemperatuur beenham

beenhambereiden.nl

Je gaat misschien met de feestdagen een lekkere beenham serveren aan je gasten, of op een ander gewenst moment. Hoe dan ook, het is goed om te weten wat de kerntemperatuur van de beenham is. Dit is 65 graden. Hierbij geldt dat de beenham met 65 graden gaar is. Sommige mensen hebben weinig tijd om eten te bereiden, maar bij beenham is het beter om wel de tijd te nemen. Het gaat er namelijk om dat de beenham echt goed gaar is, anders is het zonde van de smaak. Gebruik lekkere marinade en zorg dat je als de beenham in de oven staat, de marinade ook om de tien minuten weer over de beenham plaatst. Hierdoor kan de marinade er nog beter intrekken en je zal merken, het zal de smaak echt ten goede komen.

Beenham kerntemperatuur

De kerntemperatuur van de beenham is dus 65 graden. Houd dit dan ook goed in de gaten wanneer je hem gaat bereiden. De beenham kan eenvoudig gemarineerd worden, je kunt honing en mosterd kiezen, maar ook heel andere soorten marinade. Maak de marinade zelf, dan kun je van tevoren ook proeven of je hem bijvoorbeeld zoeter wilt hebben. Hierdoor kun je het geheel naar eigen smaak klaarmaken. Een beenham is namelijk niet iets wat je dagelijks klaarmaakt. Daarom is het goed om de kerntemperatuur te weten, hier ook rekening mee te houden wanneer je aan de slag gaat. Bij lekker eten geldt vaak dat je maar beter de tijd kunt nemen. Als je dat bij de beenham ook gaat doen, dan zal dat alleen maar beloond worden.

Beenham in de oven

Geniet van de overheerlijke beenham! Denk er aan, per 100 gram beenham, tien minuten in de oven. Dus hoe zwaarder de beenham is, hoe langer de beenham nodig heeft om gaar te worden. Maar in de tussentijd kun je de overige gerechten alvast klaarmaken en de tafel dekken. Neem de tijd en smakelijk eten!

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders