Beenham bakken

Wil je een keer op een andere manier je beenham klaarmaken? Kies dan eens voor beenham bakken. Steeds meer mensen proberen het uit, beenham bakken. Je hebt er niet zoveel voor nodig en het kost ook niet zoveel tijd. Binnen twee uur kun je genieten van de beenham. Maar eerst ham-bakingwordt het tijd voor beenham bakken.

beenhambereiden.nl

Ingrediënten beenham bakken

Het is een keer wat anders, beenham bakken. De meeste mensen maken de beenham klaar in de oven, maar als je een keer een andere smaak wil of je hebt gewoon zin in variatie, kies dan nu voor beenham bakken. Het volgende heb je nodig voor beenham bakken:

  • beenham (groot aan één stuk)
  • boter
  • olijfolie
  • hapjespan

Bereidingswijze beenham bakken

Als je kiest voor beenham bakken dan kun je onze bereidingswijze aanhouden en beginnen met je eigen beenham! Het volgende ga je doen voor beenham bakken:

  1. Je neemt om te beginnen een klontje boter en deze doe je in de hapjespan. Vervolgens laat je de boter goed smelten.
  2. Je voeg er een beetje olijfolie aan toe.
  3. Je doet de beenham in de pan en deze laat je rondom kort aanbraden in de pan.
  4. Vervolgens zet je de beenham op een laag vuurtje met de deksel half op de pan. Dan laat je de beenham in ongeveer 50-60 minuten na garen.

Zo zie je maar, beenham bakken is eenvoudig en zoveel hoef je er niet voor te doen. Je zet een heerlijke maaltijd op tafel en je kunt er veel lekkere dingen bij eten. Als je zin hebt in brood, dan kun je ook eerst de beenham bakken en dan brood op tafel erbij serveren. Maar je kunt ook voor een complete maaltijd kiezen en aardappels klaarmaken en een salade maken. Er kunnen ook groenten bij gegeten worden, ook beenham bakken en daarna groenten er bij bakken wordt regelmatig gedaan. De smaak van de beenham zal ook in de groenten trekken en dit kan extra smaakvol zijn. Je kunt er ook altijd wat smaak aan toevoegen, daarbij kun je denken aan mosterd of honing. Zorg er dan wel voor dat het niet allemaal aan de pan gaat zitten. Laat het lekker in de beenham trekken zodat de smaak ook echt te proeven is als de beenham klaar is!

Tips beenham bakken

Bij beenham bakken kun je veel lekkere gerechten klaarmaken, daarbij kun je denken aan aardappelen, maar ook aan groenten en diverse broodmaaltijden. Lekkere verse broodjes bijvoorbeeld worden er vaak bij genuttigd. Je kunt ook het brood in de sap soppen ook daar zijn veel mensen dol op. Als je beenham over hebt kun je deze ook later of de volgende dag koud op je brood eten. Nadat de beenham gebakken is kun je hem namelijk zowel koud als warm eten. Krijg je ook zin in beenham bakken? Maak dan in de tussentijd dat de beenham gaat bakken alvast wat andere maaltijden klaar en doe het voorbereidende werk zodat je in korte tijd toch een lekker gerecht op tafel kunt zetten voor het hele gezin. In de tijd dat de beenham gaat bakken kun je al groeneten e.d. schillen en klaarmaken.

Aandachtspunten beenham bakken

Bij beenham bakken is het van belang dat je geen haast hebt. De beenham heeft tijd nodig om lekker gaar te worden. Daarbij kun je het vuur het beste laag zetten en dan ongeveer een uur aan laten staan. Misschien wil je hem nog wat langer na laten garen. Geen probleem. Houd hem wel goed in de gaten, je kunt hem als je dat wilt ook af en toe omdraaien zodat hij aan alle kanten goed gaar wordt. Het voornaamste is dat je er de tijd voor gaat nemen en dat je weet hoe het beenham bakken in zijn werk gaat. Er kan maar weinig fout gaat, alleen als je het vuur te hoog laat staan kan hij aanbakken, dat is zonde dus echt een aandachtspunt!

Probeer ook eens

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders