Beenham braden

Je kunt nu zelf de beenham braden. Je hebt daarvoor een klein beenhammetje nodig en deze kun je bij de slager of de supermarkt kopen. Met de oven kun je de beenham heel goed klaarmaken. Hierdoor heb je je handen vrij om de rest van de maaltijd klaar te maken. De beenham braden is erg lekker als je hier ook mosterd en honing aan toe gaat voegen, de hoeveelheid daarbij is afhankelijk van je eigen smaak. De een zal liever alleen honing toevoegen en anderen juist alleen mosterd. Probeer het daarom zelf uit met beenham braden zodat je gaat zien hoe Beenham-bradensmaakvol dit hammetje kan worden! Als je na het beenham braden en eten nog een stukje over hebt, kun je altijd een stukje op je brood doet. Dit is erg lekker. Zeker als de beenham lekker vol sappen zit is het lekker op je brood. Je kunt je brood er ook insoppen, ook dat wordt vaak gedaan. Dus snel je beenham braden en dan lekker eten!

beenhambereiden.nl

Ingrediënten beenham braden

Als je kiest voor beenham braden dan heb je een aantal ingrediënten nodig. Voor een beenham braden heb je de volgende ingrediënten nodig:

 • 1 kg. beenham (stuk)
 • 2 eetl. grove mosterd
 • 1 eetl. honing
 • peper/zout
 • 50 gr. boter
 • 1 eetl. olijfolie
 • 250 gr. sjalotjes (schoon gemaakt)
 • 2 teentjes knoflook
 • 3 takjes tijm
 • 75 ml. runderbouillon of water

Bereidingswijze beenham braden

Wanneer je alle ingrediënten in huis hebt gehaald kan je aan de slag met het braden van een lekkere beenham. Hieronder staat een stappenplan die je daarbij kan volgen.

 1. Verwarm de oven eerst voor op circa 180 graden. Je mengt de honing met de mosterd, peper en met de zout door elkaar. Je wrijft hier vervolgens de beenham mee in waar naar je deze daarna verpakt in aluminiumfolie. Je laat deze voor circa 30-25 minuten marineren in de koelkast.
 2. Met wat olie verhit je ruim de helft van de boter waar naar je vervolgens de beenham in bakt totdat deze mooi bruin van kleur wordt. Je haalt daarna de beenham uit de pan en legt vervolgens in een ovenschotel de ham.
 3. Je snijdt vervolgens de sjalotjes doormidden en deze bak je daarna in dezelfde pan en dit doe je op laag vuur. Je voegt er een beetje bouillon en de teentjes knoflook aan toe.
 4. Je voegt daarna de sjalotjes bij beenham en dit doe je met de bouillon erbij. Je legt er tijmtakjes bij en met de boter verdeel je dit over de beenham.
 5. Je zet in de tussentijd de schaal in het midden van de oven voor circa 60 minuten lang. Daarna bedruip je de ham vervolgens met wat braadvocht. Vervolgens laat je hem circa 10 minuten rusten. Snijd de beenham daarna in plakken.
 6. Je verwijderd eerst de knoflook en daarna kan je de plakken serveren. Dit wordt lekker smullen. Roep iedereen aan tafel en tast toe!

Je kunt er altijd brood bij eten, maar ook aardappels zijn erg smaakvol. Je kunt er ook een salade bij maken van diverse groenten en dit samen op een bord opdienen aan je gasten. Wissel regelmatig af zodat je gaat genieten van deze heerlijke maaltijd. Een beenham braden is de moeite waard want als je hem goed vochtig houdt, zal hij erg smaakvol zijn en dan zorg je er voor dat hij niet uit kan drogen!

Tips beenham braden

Het is belangrijk dat je bij beenham braden er goed aan denkt dat je de beenham vochtig houdt, voorkom dat hij uit gaat drogen!

Probeer ook eens

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders