Beenham in de oven

Je kunt beenham in de oven klaarmaken. Een beenham in de oven valt in de categorie hoofdgerechten. Het wordt ook aangeboden in restaurants, het is een heerlijk recept waar je nu zelf mee aan de slag kunt gaan. Heb jij een goede oven? Kies dan nu voor de beenham in de oven en verras je gasten.

beenhambereiden.nl

Ingrediënten voor 4 personen voor beenham in de oven
De beenham in de oven kun je nu bereiden als je alle ingrediënten in huis hebt gehaald. Dit gerecht is geschikt voor vier personen. Komen er meer mensen eten? Let hier dan op bij de ingrediënten die je in gaat slaan voor de beenham in de oven. Het volgende heb je nodig voor de beenham in de oven:

 • 800 gr beenham
 • ¾ courgette
 • 1 ui
 • 3 tomaten
 • 9 aardappels, vastkokend
 • 3 el Boursin of kruidencrème
 • 2 maggiblokjes
 • 1 eidooier
 • 1 th Italiaanse kruiden
 • 1 th kurkuma
 • zout en peper naar smaak
 • 3 el olie
 • boter of margarine
 • water

Bereidingswijze beenham in de oven

Voor de beenham in de oven is de bereidingstijd 45 minuten. Als je ons stappenplan gaat volgen voor beenham in de oven, dan zet je een heerlijk gerecht op tafel waar je met zijn allen van gaat smullen. Begin daarom nu met de bereiding van de beenham in de oven:

 1. Als je gaat beginnen met de beenham in de oven dan verwarm je de oven voor op 175°C en dan vet je een ovenschaal in met boter.
 2. Vervolgens leg je de beenham in het midden van de ovenschaal. Smeer dan de beenham in met 1 el olie en de eidooier. Dan schenk je de overige olie naast de beenham in de ovenschaal. Het echte werk van de beenham in de oven gaat nu beginnen!
 3. Je neemt de maggiblokjes en deze ga je verkruimelen en deze doe je over de beenham en dan strooi je hier zout en peper overheen. Vervolgens doe je hier ook wat kurkuma en Italiaanse kruiden overheen.
 4. Dan haal je de schil van de courgette af en dan snijd je deze in grove stukken en dan snijd je ook de tomaat in grove stukken. Dan neem je de uien en deze snijd je in ringen.
 5. Dan neem je alle groenten en deze doe je samen met de boursin in de ovenschaal. Je doet er vervolgens nog een scheutje water bij in de ovenschaal. Let goed op dat je het water niet over de beenham schenkt!
 6. Dan zet je de ovenschaal in de oven en bak je het in 35 minuten gaar. Let op want nu gooi je er iedere tien minuten jus van het vlees en de groenten over de beenham heen, daardoor ga je voorkomen dat hij uit gaat drogen.
 7. Dan ga je de aardappels snijden in de schil en dan snijd je ze in vieren en deze kook je tot ze beetgaar zijn.
 8. Dan voeg je de aardappels toe aan de beenham, dit doe je nadat deze een half uur in de oven heeft gestaan. Dan meng je de aardappels door de groente en de saus heen en dit meng je goed door elkaar.
 9. Neem dan de schaal en zet hem voor de laatste vijf minuten terug in de oven.
 10. Vervolgens serveer je het geheel met een eenvoudige salade en iedereen zal de beenham in de oven lekker vinden!

Tijdens het bereiden ruik je de beenham in de oven al!

Tip beenham in de oven

De saus van de beenham in de oven vinden veel mensen erg lekker. Je kunt aan het einde als de ham op is altijd nog wat brood er in soppen. Dit vinden velen erg lekker, je kunt hierbij denken aan een lekker vers stukje wit brood of stokbrood. Dit is echt heel persoonlijk, de een zal het lekker vinden en de ander zal het liever bij de aardappels nuttigen. Zorg er voor dat je bij de beenham in de oven gaat ontdekken wat jij lekker vindt en wissel af. De beenham in de oven kun je namelijk ook met andere gerechten eten!

Probeer ook eens

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders