Beenham met mihoen

Een keer een andere beenham klaarmaken met onder andere mihoen? Lees het recept rustig door en je kunt snel aan de slag. Het is een eer wat anders om beenham met mihoen te eten, maar zeker de moeite waard om eens te proberen.

beenhambereiden.nl

Ingrediënten

Je hebt de volgende ingrediënten nodig om deze lekkere beenham te bereiden:

  • 3 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 1 Spaanse rode peper, in reepjes
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels sherry medium
  • 6 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 beenham naturel (ca. 550 g)
  • ½ zakje mihoen
  • 2 bosuitjes, in schuine ringetjes
  • 4 eetlepels sesamzaad, geroosterd
  • 1 bosje verse koriander, grof gehakt

Bereiding beenham

Om deze lekkere beenham te bereiden, ga je als volgt te werk:

  1. Je gaat eerst een marinade maken. Daarvoor roer je de sojasaus, gember, peper, sherry en vier eetlepels zonnebloemolie door elkaar.
  2. Vervolgens bestrijk je de beenham met de marinade en dan laat je deze ongeveer een half uur staan.
  3. Dan verhit je de rest van de zonnebloemolie in een braadpan en dan bak je de beenham rondom aan.
  4. Je neemt nu de rest van de marinade en deze voeg je toe.
  5. Nu laat je de beenham afgedekt op een laag vuur staan, ongeveer 50 minuten is er nodig om hem gaar te laten worden.
  6. Je gaat nu de mihoen klaarmaken volgens de gebruiksaanwijzing.
  7. Na de vijftig minuten haal je de beenham uit de pan en laat je deze even rusten.
  8. Als je dat hebt gedaan dan snijd je de beenham in dunne plakken.
  9. Je kunt nu het achtergebleven vet afblussen met een beetje water.
  10. Dan voeg je de bosui toe.
  11. Vervolgens serveer je de mihoen met de beenham en de saus.
  12. Je kunt het geheel dan bestrooien met het geroosterde sesamzaad en de koriander.

Serveer het nu aan je gasten en wat zal iedereen smullen! Je kunt er altijd nog wat kleinere gerechtjes bijmaken, maar dat is geheel naar eigen wens en smaak.

Probeer ook eens

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders