Beenham met sinaasappelsap

Je kan beenham op manieren maken met verschillende manieren, denk bijvoorbeeld aan beenham met rode pestosaus of met honing. Wil je eens beenham op een andere manier maken dan gewoonlijk, met een lekker fris smaakje? Dan is het recept voor beenham met sinaasappelsap iets voor jou. Hieronder vind je het recept waarnaar je die thuis op je gemak kan maken.
Dit is een hoofdgerecht voor 4 personen.

beenhambereiden.nl

Bereidingswijze

10 minuten + 55 minuten oventijd.
Je hebt als eerst de volgende ingrediënten nodig:

  • 600 gram beenham
  • 1 sinaasappel
  • Verse tijm die geritst zijn van de takjes
  • 3 eetlepels honing
  • 1 theelepel olijfolie
  • Peper en zout

Als je alle ingrediënten in huis hebt kan je aan de slag met de bereiding.

  1. Verhit de oven op 175 graden.
  2. Rasp de sinaasappel en knijp vervolgens het sap eruit die je met een kommetje opvangt.
  3. Roer de sinaasappelrasp, de sap, honing, tijm en olie door elkaar.
  4. Breng dit mengsel op smaak door een beetje zout en peper toe te voegen.
  5. Met boter vet je de ovenschaal in waarnaar je de beenham erin legt. Schep vervolgens de marinade over het vlees.
  6. Zet de beenham voor 55 minuten in de oven. Voeg af en toe wat vocht en marine toe aan het vlees. Ondertussen kun je aan de slag met aardappels en groenten.
  7. Wanneer de beenham klaar is haal je deze uit de oven om even een beetje te laten afkoelen.
  8. Vervolgens snijd je hem in plakken, de binnenkant moet mooi roze van kleur zijn, rood betekent niet gaar.

Ziezo en de beenham is klaar. Je kan hem serveren met gebakken aardappeltjes, sperziebonen of asperges. Tast toe en eet smakelijk!

Probeer ook eens

Advertenties

Nieuwste recepten

Adverteerders